Canan Karatay ömür uzatan tavsiyeyi verdi! Etin içine katınca lezzetini 10'a katlıyor
İç hastalıkları uzmanı Canan Karatay, kırmızı et pişirirken içine kuyruk yağı katılmasını önerdi. Karatay, bu basit ama etkili tüyo ile birçok sağlık sorununun önüne geçilebileceğini belirtti.Prof. Dr. Canan Karatay, kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiği bilinen kuyruk yağının ömür uzatan bir besin olduğunu açıkladı.İçeriğindeki zengin omega yağ asitleri ile genel sağlık üzerinde sayısız fayda sağlayan kuyruk yağı, kolesterolü dengeler ve bağışıklık sistemini güçlendirir.Canan Karatay, kırmızı etin lezzetini artırmak için de kuyruk yağından faydalanılabileceğini söyledi.Malzemeler: 1 kg koyun but (Kuşbaşı doğranmış) 100 gr kuyruk yağı ½ bardak sıcak su Tuz Karabiber KekikÖncelikle kuyruk yağını çok ince bir şekilde doğrayın ve bir tencerenin içine atarak yağını salana kadar kavurun. İçine iyice yıkayıp süzdüğünüz kuşbaşı etinizi ilave edin ve kısık ateşte kavurmaya devam edin. Et kendi suyunu salıp tekrar çekmeye başlayınca sıcak suyu ekleyin. Ağzını kapatın ve yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Pişme esnasında ara sıra tencerenin kapağını açmadan sallayarak etleri ters düz edin. Etler yumuşayınca, tuzunu ve diğer baharatlarını ekleyip yavaşça karıştırın. Ardından yemeğin altını kapatıp servis edebilirsiniz.Kuyruk yağının aşırı miktarda tüketilmesi, damar tıkanıklığı gibi bazı sağlık sorunlarına neden olabilir. Özellikle mide rahatsızlığı olan kişilerin kuyruk yağı tüketiminde dikkatli olması gerekir.

İç hastalıkları uzmanı Canan Karatay, kırmızı et pişirirken içine kuyruk yağı katılmasını önerdi. Karatay, bu basit ama etkili tüyo ile birçok sağlık sorununun önüne geçilebileceğini belirtti.









