Turizmciyi dinlemek çok mu zor?

Şehrin turizminde sıkıntı var; bu durum açıkça ortada.Tarihi değerler kaderine terk edilmiş, otelciler isyanda, konaklama düşüşte…Durumun böyle olduğu bir ortamda, Kültür ve Turizm Bakanı şehre geliyor ama turizmci ile bir program düzenlenmiyor.Bir masa etrafında toplanıp turizmcinin sıkıntısını dinlemek zor olmasa gerek.Bu vurdumduymazlık devam ettiği sürece turizmin sıkıntıları giderilemez.Günü kurtarmak adına sorunlar halının altına süpürülmeye devam ettikçe bugün konaklama noktasında yaşanan kayıp yarın uçuşlara da yansıyacaktır.O zaman da iş işten geçmiş olacaktır.*ANLAŞMA YAPILMADANAÇIKLAMA YAPILIRSA!“En geç Eylül ayı başı…” “Eylül ayının 15’i…” “Ekim ayı başı…”; Trabzon’un sağlık turizmi potansiyelini artırmak amacıyla Gürcistan ile doğrudan uçuşların ne zaman başlayacağı ile alakalı açıklamalar bu minvalde.İşin doğasını, işleyişini ve her açıklamada tarihin biraz daha ileriye atılmasını az çok irdeleyince işin başında bu uçuşlar için karşı tarafla sağlıklı bir anlaşma yapılmadığı ortaya çıkıyor.Bu tarz işler kamuoyu ile paylaşılırken önce anlaşma yapılır, tarih netleştirilir sonrasında da beyanat verilir. Yoksa, tam da böyle çelişkili açıklamalar yapıp kafaları karıştırmak durumunda kalırsınız.*KÖFTE YOK, SOMON VARMasterChef Türkiye’de Trabzon yer aldı geçtiğimiz hafta.Programın tanıtıma katkısı şüphesiz çok büyük.Ancak, neden programda Akçaabat Köftesi yoktu da Somon Balığı vardı konusu kafaları karıştırdı.Zira bu kafa karışıklığına sebep olan sorunun cevabı programın jüri üyeleri görücüye çıkınca belli oldu.Program her ne kadar Trabzon’un tanıtımına katkı sunmak adına planlansa da Somon Balığı'nın pazarlanmasına katkı sunulduğu ortada.Jürilerin ağırlık olarak mutfaktan değil de ticaretten seçildiği için Trabzon’un köftesi yerine eloğlunun Somon Balığı gündeme oturdu.Yani kelimenin tam anlamı ile olay tamamen duygusal.

Turizmciyi dinlemek çok mu zor?
Şehrin turizminde sıkıntı var; bu durum açıkça ortada.Tarihi değerler kaderine terk edilmiş, otelciler isyanda, konaklama düşüşte…Durumun böyle olduğu bir ortamda, Kültür ve Turizm Bakanı şehre geliyor ama turizmci ile bir program düzenlenmiyor.Bir masa etrafında toplanıp turizmcinin sıkıntısını dinlemek zor olmasa gerek.Bu vurdumduymazlık devam ettiği sürece turizmin sıkıntıları giderilemez.Günü kurtarmak adına sorunlar halının altına süpürülmeye devam ettikçe bugün konaklama noktasında yaşanan kayıp yarın uçuşlara da yansıyacaktır.O zaman da iş işten geçmiş olacaktır.*ANLAŞMA YAPILMADANAÇIKLAMA YAPILIRSA!“En geç Eylül ayı başı…” “Eylül ayının 15’i…” “Ekim ayı başı…”; Trabzon’un sağlık turizmi potansiyelini artırmak amacıyla Gürcistan ile doğrudan uçuşların ne zaman başlayacağı ile alakalı açıklamalar bu minvalde.İşin doğasını, işleyişini ve her açıklamada tarihin biraz daha ileriye atılmasını az çok irdeleyince işin başında bu uçuşlar için karşı tarafla sağlıklı bir anlaşma yapılmadığı ortaya çıkıyor.Bu tarz işler kamuoyu ile paylaşılırken önce anlaşma yapılır, tarih netleştirilir sonrasında da beyanat verilir. Yoksa, tam da böyle çelişkili açıklamalar yapıp kafaları karıştırmak durumunda kalırsınız.*KÖFTE YOK, SOMON VARMasterChef Türkiye’de Trabzon yer aldı geçtiğimiz hafta.Programın tanıtıma katkısı şüphesiz çok büyük.Ancak, neden programda Akçaabat Köftesi yoktu da Somon Balığı vardı konusu kafaları karıştırdı.Zira bu kafa karışıklığına sebep olan sorunun cevabı programın jüri üyeleri görücüye çıkınca belli oldu.Program her ne kadar Trabzon’un tanıtımına katkı sunmak adına planlansa da Somon Balığı'nın pazarlanmasına katkı sunulduğu ortada.Jürilerin ağırlık olarak mutfaktan değil de ticaretten seçildiği için Trabzon’un köftesi yerine eloğlunun Somon Balığı gündeme oturdu.Yani kelimenin tam anlamı ile olay tamamen duygusal.