Her gün tatlı patates atıştırmak için 5 neden: Meğer içinde 3 kat daha fazla varmış

Tatlı patatesler, zengin bir besin profiline sahiptir ve bu da onları mükemmel bir diyet içeriği haline getirir. Kan şekerini düzenlemeye, sindirime yardımcı olmaya, kalp sağlığını desteklemeye, bağışıklığı artırmaya ve kanserle savaşan özelliklere sahip olmaları, onları çok yönlü ve sağlıklı bir gıda seçeneği haline getirir.Patatesler ve tatlı patatesler birbirine benzeyebilir, ancak ikincisinin besin profili büyük bir avantajdır. Tatlı patatesler, inanılmaz sağlık yararları sunan besin açısından zengin yeraltı yumrularıdır. Su, karbonhidratlar, protein, lif, mineraller ve A, B6, C, potasyum, manganez ve E gibi temel vitaminlerin yanı sıra beta karoten, klorojenik asit, antosiyaninler ve kumarin gibi yararlı bitki bileşikleri içerirler. Peki, diyetinize dahil etmek için bu çok fazla değil mi?Bu sebzeler, 44 ila 96 arasında değişen orta ila yüksek glisemik indeksleriyle kan şekeri seviyelerini korumaya yardımcı olur ve bu da onları ölçülü tüketildiğinde diyabet hastaları için uygun hale getirir. Manganez içeriği karbonhidrat metabolizmasına yardımcı olur, şeker seviyelerini düzenlemeye ve ani yükselmeleri önlemeye yardımcı olur.Tatlı patatesler, lif içeriği nedeniyle sindirim için mükemmeldir. Hem pektin gibi çözünür lif (%15-23) hem de selüloz ve lignin gibi çözünmeyen lif (%77-85) içerir. Sağlık uzmanları, önemli hastalıkları önlemek için günlük 21-38 gram lif tüketilmesini önermektedir.Tatlı patateslerdeki B6 vitamini, kalp krizleriyle ilişkilendirilen vücuttaki homosistein seviyelerini azaltarak kalp sağlığını destekler. Ayrıca, potasyum içeriği sıvı dengesini korumaya ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olur.Antosiyanit ve kolin gibi iltihap önleyici bileşikleri aracılığıyla bağışıklığı artırmaya yardımcı olabilir. Demir içeriği stres direnci sağlamaya, kırmızı ve beyaz kan hücresi üretimini artırmaya ve bağışıklık fonksiyonunu düzenlemeye yardımcı olur. KANSER HÜCRELERİYLE SAVAŞABİLİRTatlı patatesler, özellikle mide, böbrek ve meme kanseri riskini düşürdüğü bulunan karotenoidler olmak üzere zengin antioksidan içeriği nedeniyle kanserle savaşma özelliklerine sahiptir. Özellikle mor tatlı patatesler, yaban mersininde bulunan antioksidanların üç katını içerir.Bu makale sadece genel bilgi verme amacıyla yazılmıştır ve doktor tavsiyesi olarak ele alınmaması gerekir

Her gün tatlı patates atıştırmak için 5 neden: Meğer içinde 3 kat daha fazla varmış
Her gün tatlı patates atıştırmak için 5 neden: Meğer içinde 3 kat daha fazla varmış

Tatlı patatesler, zengin bir besin profiline sahiptir ve bu da onları mükemmel bir diyet içeriği haline getirir. Kan şekerini düzenlemeye, sindirime yardımcı olmaya, kalp sağlığını desteklemeye, bağışıklığı artırmaya ve kanserle savaşan özelliklere sahip olmaları, onları çok yönlü ve sağlıklı bir gıda seçeneği haline getirir.

Patatesler ve tatlı patatesler birbirine benzeyebilir, ancak ikincisinin besin profili büyük bir avantajdır. Tatlı patatesler, inanılmaz sağlık yararları sunan besin açısından zengin yeraltı yumrularıdır. Su, karbonhidratlar, protein, lif, mineraller ve A, B6, C, potasyum, manganez ve E gibi temel vitaminlerin yanı sıra beta karoten, klorojenik asit, antosiyaninler ve kumarin gibi yararlı bitki bileşikleri içerirler. Peki, diyetinize dahil etmek için bu çok fazla değil mi?
Bu sebzeler, 44 ila 96 arasında değişen orta ila yüksek glisemik indeksleriyle kan şekeri seviyelerini korumaya yardımcı olur ve bu da onları ölçülü tüketildiğinde diyabet hastaları için uygun hale getirir. Manganez içeriği karbonhidrat metabolizmasına yardımcı olur, şeker seviyelerini düzenlemeye ve ani yükselmeleri önlemeye yardımcı olur.
Tatlı patatesler, lif içeriği nedeniyle sindirim için mükemmeldir. Hem pektin gibi çözünür lif (%15-23) hem de selüloz ve lignin gibi çözünmeyen lif (%77-85) içerir. Sağlık uzmanları, önemli hastalıkları önlemek için günlük 21-38 gram lif tüketilmesini önermektedir.
Tatlı patateslerdeki B6 vitamini, kalp krizleriyle ilişkilendirilen vücuttaki homosistein seviyelerini azaltarak kalp sağlığını destekler. Ayrıca, potasyum içeriği sıvı dengesini korumaya ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olur.
Antosiyanit ve kolin gibi iltihap önleyici bileşikleri aracılığıyla bağışıklığı artırmaya yardımcı olabilir. Demir içeriği stres direnci sağlamaya, kırmızı ve beyaz kan hücresi üretimini artırmaya ve bağışıklık fonksiyonunu düzenlemeye yardımcı olur. KANSER HÜCRELERİYLE SAVAŞABİLİRTatlı patatesler, özellikle mide, böbrek ve meme kanseri riskini düşürdüğü bulunan karotenoidler olmak üzere zengin antioksidan içeriği nedeniyle kanserle savaşma özelliklerine sahiptir. Özellikle mor tatlı patatesler, yaban mersininde bulunan antioksidanların üç katını içerir.Bu makale sadece genel bilgi verme amacıyla yazılmıştır ve doktor tavsiyesi olarak ele alınmaması gerekir