Canan Karatay uyardı! Genç kalmak için kaşık kaşık tüketiyoruz ama kalbin en büyük düşmanıymış
Prof. Dr. Canan Karatay, piyasada satılan yaşlanma karşıtı kolajen takviyelerinin, kalp sağlığı riskini artırdığı konusunda uyarıda bulundu.Prof. Dr. Canan Karatay, piyasada genellikle toz ve kapsül formunda satılan kolajen takviyelerinin, sağlık için büyük riskler taşıdığının altını çizdi. Karatay, "Kolajenin ilacı olmaz. Bu takviyeler kalbi büyütüyor, kalp krizi yapıyor ve hatta kalbin durmasına bile neden olabilir" ifadelerini kullandı.Karatay, kolajeni doğal yollarla almak isteyenlerin haftada bir kelle paça çorbası içmesini tavsiye etti. Kelle paça sevmeyenler için ise "Limonu sıkın, bir çay kaşığı kristal kaya tuzu ekleyin ve kemik suyuyla karıştırın. Kahvaltıdan önce için'' önerisinde bulundu.Kolajen içeren ve doku oluşumunu destekleyen diğer besinler ise aşağıdaki şekildedir: Tavuk, hindi, dana eti gibi hayvansal proteinden zengin et ürünleri Sardalya, somon, uskumru gibi soğuk su balıkları Kolajen üretimine yardımcı olan ve amino asit içeren yumurta Yoğurt, süzme peynir, lor peyniri ve süt gibi süt ve süt ürünleri Ispanak, pazı, lahana, brokoli ve kara lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler Portakal, greyfurt, mandalina ve limon gibi narenciye meyveler Çilek, böğürtlen, ahududu ve yaban mersini gibi kırmızı meyveler Badem, ceviz, soğan, biber, fasulye ve bezelyeKolajen içeren besinleri tüketmek, doğrudan kolajenin cilde ve vücuda alınmasını sağlamamaktadır. Vücut, kolajen içeren besinleri aldıktan sonra sindirir ve proteinleri sentezler. Doğru beslenme planı ile de kolajen üretimi desteklenir.

Prof. Dr. Canan Karatay, piyasada satılan yaşlanma karşıtı kolajen takviyelerinin, kalp sağlığı riskini artırdığı konusunda uyarıda bulundu.







